STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 16.05.2022.
16. svibnja 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 17.05.2022.
17. svibnja 2022.
AGLOMERACIJA

Nakon što sam po preuzimanju gradonačelničke dužnosti, na osobni zahtjev i traženje, na sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u Zagrebu inzistirao da se prije alkarskih svečanosti potpiše suglasnost „Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine d.o.o“ za izgradnju Aglomeracije Sinj vrijedne cca pola milijarde kuna, krenula je izgradnja dvije od tri grupe radova. Danas je iz Ministarstva došla i suglasnost za Grupu 2 koja će uključiti izgradnju aglomeracije Kukuzovca i Brnaza te rekonstrukciju državne ceste DC1 od Lidla do Masle.


Sukladno dogovoru s tadašnjeg sastanka, tvrtka „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ napravila je novelaciju studije tako da su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode, kao partner u Projektu, dale suglasnost, čime su se stekli uvjeti za odabir izvođača i završetak postupka javne nabave na Grupi 2 – Brnaze.


Kroz Grupu 2 planirani su radovi rekonstrukcije dijela državne ceste DC1 u duljini od 1750 m od Lidla do Masle. Izgradnjom aglomeracije na području Brnaza izgradit će se 30.160 metara kanalizacijske mreže na koju će biti priključeno 665 kućnih priključaka. U sklopu ove grupe radova izgradit će se 6 crpnih stanica, rekonstruirati i sanirati 5.408 m vodovodne mreže na koju će se moći priključiti 345 novih korisnika.
Izgradnju aglomeracije, poboljšanje uvjeta života svojih sugrađana i očuvanje rijeke Cetine postavio sam svojim apsolutnim prioritetom i vjerujem kako je izgradnja aglomeracije veliki korak prema ostvarenju cilja.


Bez obzira na sve poteškoće i dugogodišnje zanemarivanje projekta aglomeracija Sinj, od svih sudionika očekujem maksimalnu ozbiljnost kako bi se ovaj projekt priveo kraju u predviđenom roku.

Gradonačelnik
Miro Bulj