AKADEMIJA 2022.
Dan policije 2022: na svečanoj akademiji načelnik Marendić uručio zahvalnice djelatnicima PU splitsko-dalmatinske
29. rujna 2022.
vodovod
Voda za stanovnike Lučana i Radošića
30. rujna 2022.
vODOVOD

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj odmah je po dojavi o puknuću magistralnog cjevovoda Ruda, gdje su u tijeku radovi na Aglomeraciji Otok, posjetio radilište na Kerepu gdje je došlo do pucanja cijevi.

I dok su djelatnici „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine“ na terenu i užurbano rade na sanaciji štete stanovnici sinjskih naselja Obrovac Sinjski, Han i Bajagić su bez vode. Bez pitke vode su i stanovnici na području Općina Otok i Dicmo.

Gradonačelnik je istaknuo kako su djelatnici na terenu već sanirali štetu, a opskrba vodom trebala bi se uspostaviti, prema navodima djelatnika, sutra poslijepodne. Pozvao je sve stanovnike koji koriste vodu iz magistralnog cjevovoda Ruda (šire splitsko područje, Muć, Radošić, Lučane i Sinj) da racionalno troše vodu dok se ne normalizira vodoopskrba.

Gradonačelnik Bulj i Stožer civilne zaštite Grada Sinja za mještane sinjskih naselja Obrovac Sinjski, Bajagić i Han,u dogovoru s JVP Sinj i DVD-a Sinj osigurali su dostavu pitke vode u cisternama.

Cisterne s pitkom vodom već ujutro od 8 sati biti raspoređene na dva punkta i to u Bajagiću kod Osnovne škole i na Hanu kod kapelice dok će treća cisterna s pitkom vodom biti u pripravnosti.