Amerikanci će putem novina i radijske emisije promovirati Sinj
11. travnja 2013.
Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti projekta “Staza Gospi Sinjskoj” – “The Our Lady of Sinj Route”, IPA CBC HR-BIH 2007-2013
15. travnja 2013.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, u Gradu Sinju, u gradskoj športskoj dvorani, 19. i 20. travnja, i ove godine će se održati OSMI  NACIONALNI SAJAM PRŠUTA i  suhomesnatih proizvoda “SINJ 2013.” s međunarodnim sudjelovanjem.
Pokrovitelj ovogodišnjeg sajma Ministarstvo poljoprivrede,  Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.  HGK-Županijska komora Split, grad Sinj i Splitsko dalmatinska županija.
Partner ovogodišnjeg sajma je rerasd koja provodi IPA – projekt jadranske prekogranične suradnje/ AgroNet, koji se provodi u 5 država (Italija, Hrvatska, Slovenija, Albanija i Bosna i Hercegovina), a odnosi se na: Realizacija stalne mreže logistike, distribucije i usluga infrastrukture u lancu prehrambene industrije Jadranskog područja, te se nadamo da će proizvođači autohtonih proizvoda sa područja zaleđa Splitsko- dalmatinske županije, posebno sira i pršuta putem ovog projekta imati višestruke koristi.
Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Slobodna Dalmacija d.d.

Više o 8. Sajmu pršuta pročitajte ovdje.