logo_gradSinj_naslovna
Obavijest
8. srpnja 2019.
Jednostavna nabava – nabava usluge izrade idejnog projekta za radove izgradnje hangara u sklopu aerodroma u Sinju
9. srpnja 2019.

Sinoć je u Galeriji Sikirica koncertom profesora svečano otvorena ovogodišnja Ljetna glazbena škola Sinj. Prisutne je pozdravila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je prigodnim govorom i otvorila Ljetnu glazbenu školu. Na koncertu pred prepunom Galerijom Sikirica su nastupali prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Phillip; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, te kao korepetitor prof. Linda Mravunac Fabijanić.

Naime, organizaciji Klastera Sinjska Alka u periodu od 08. do 20. srpnja drugu godinu za redom održava se Ljetna glazbena škola u Sinju.

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovati će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Phillip; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, dok u drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Marco Graziani; violina, prof. Wladimir Kossjanenko; viola i prof. Mihovil Karuza; violončelo.

Nastava će se održavati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada ( Alkarski dvori, Galerija Sikirica, Galerija Galiotović, Dom mladih), dok će se u večernjim satima održavati koncerti profesora i polaznika u Galeriji Sikirica. Ovogodišnja ljetna glazbena škola trajati će dva tjedna i privukla je više od 90 polaznika iz cijele Hrvatske i inozemstva(Slovenija, Italija, Makedonija), te veliki broj djece iz Cetinske krajine. Na ovaj način smo djelovanje ljetne škole podigli na viši nivo, a sve u cilju unaprjeđenja glazbene kulture, kao i turističke ponude Grada Sinja i Cetinske krajine. Od četvrtka do subote u Galeriji Sikirica u večernjim satima će se održavati koncerti mladih glazbenika, polaznika Ljetne glazbene škole, a koji će biti posebno najavljeni. Svi koncerti otvoreni su za javnost, stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane, te sve ljubitelje klasične glazbe da svojom nazočnošću uveličaju ova događanja.