stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 6.7.2020.
6. srpnja 2020.
logo grad sinj
Natječaj za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenog objekta-štanda, naprava, pokretnih radnji, povodom Dana Alke i Velike Gospe 2020. godine
7. srpnja 2020.

Danas, 06. srpnja 2020. godine u hotel Alkaru svečano je otvorena Ljetna glazbena škola Sinj.

Ljetna glazbena škola održati će se u Sinju u periodu od 06. do 18. srpnja 2020. godine. Ljetna glazbena škola Sinj je idealno mjesto za glazbenike svih uzrasta koji žele u prijateljskoj i poticajnoj atmosferi usavršiti nove umjetničke vještine. Namjenjena je učiteljima, nastavnicima, studentima i učenicima violine, viole, violončela, flaute, klarineta, klavira, tombona, trube, tube, roga, gitare, saksofona, solo pjevanja i komorne glazbe. Ova ljetna škola nudi pregršt glazbenog potencijala, kao i mogućnost rada sa međunarodno poznatim profesorima. U radu Ljetne škole Sinj 2020 sudjelovati će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, dok u drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Anđelko Krpan; violina i prof. Wladimir Kossjanenko; viola. Nastava će se održavati u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada (Alkarski dvori, Galerija Sikirica, Galerija Galiotović, OGŠ Jakova Gotovca). Večernji sati predviđeni su za zajedničke glazbene i sportske aktivnosti, te druženje. Po otvaranju prvog i drugog tjedna ljetne glazbene škole održati će se koncerti profesora, dok će se po završetku svakog tjedna održati koncerti polaznika. Organizator Ljetne glazbene škole Sinj je Klaster Sinjska Alka.

Među prisutnima nazočna je bila i gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac koja je pozdravila sve prisutne te prigodnim govorom otvorila ovogodišnju Ljetnu glazbenu školu.