Potpisana 3 predugovora o kupnji zemljišta na GZK
17. svibnja 2024.
Hrvatska volontira i u Sinju
21. svibnja 2024.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i direktorica Gospodarske Zone Kukuzovac Diana Breko jučer su posjetili proizvodni pogon tvrtke Rand Shipyard koja trenutno zapošljava 75 djelatnika od kojih je 10-ak s područja Sinja i Cetinske krajine.

Svoje proizvode, brodove u stakloplastici, prodaje uglavnom na skandinavskom tržištu, ali se proširila i u ostale dijelove svijeta, pa i na američko tržište. Osim brodova, Rand boats je vlasnik dizajna i proizvodi pontonske module koji su kao wellness ili spa, smještajni i ugostiteljski mobilni plutajući objekti vrlo traženi na tržištima srednje i sjeverne Europe.

 Dosadašnji razvojni ciklus obuhvaćao je fazu ulaganja u osnovna sredstva za pokretanje inicijalne proizvodnje prvotno u dva modela brodova u cijelosti financirana vlastitim sredstvima, a potom je uslijedila faza proširenja proizvodne palete, ulaganje u adaptaciju prostora i opremanje proizvodnih hala, višemilijunske vrijednosti.

Direktor tvrtke, višestruko nagrađivani jedriličar svjetskog ranga i osvajač svjetskih natjecanja Ivan Kljaković Gašpić kako je ove godine iz pogona na Kukuzovcu isporučeno više od 20 brodova

Proizvodnja je preseljena u Kukuzovac ranije od planiranog, a sve zbog potrebe za kvalitetnom radnom snagom. Trenutno se dovršavaju brodovi za inozemne kupce, a tvornica će biti u punom pogonu sve do ljetnih praznika u kolovozu. Upravo zbog povećanog obujma proizvodnje tražimo radnike u nekoliko odjela, od inženjera brodogradnje i inženjera elektrotehnike koji će se pridružiti odjelu razvoja, pa do djelatnika u opremanju brodova/montaži i djelatnika u odjelu finiša/poliranja. U svakom slučaju, pozivamo sve zainteresirane da se jave u našu tvornicu gdje će dobiti sve informacije.

Gradonačelnik Miro Bulj rekao je da je iznimno zadovoljan u današnje vrijeme kada se gase brodogradilišta i proizvodnja da Sinj ima respektabilnu tvrtku koja ulijeva nadu našim ljudima da ostanu na našem području i budu zadovoljni uvjetima rada i plaćom.

U posjeti tvrtki Rand Shipyard d.o.o bio je i Frano Boko, gradski vijećnik MOST-a koji nije krio oduševljenje radom ovoga proizvodnog pogona:

„Ovo izgleda nestvarno. Mi pomalo ispunjamo naše ciljeve za razvoj gospodarstva u Sinju. Krenuli smo s otvaranjem respektabilnih pogona, a uskoro ćemo široj javnosti predstaviti i nove ulagače.“, rekao je Boko.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj rekao je kako interes za proizvodnju na Kukuzovcu s ovim ne prestaje.

Štoviše, iz dana u dan interes kupaca i velikih tvrtki za zemljište na sinjskoj zoni je sve veći te je najavio izgradnju novih pogona u što skorije vrijeme.