peruča 2022.
Obilježena 29. obljetnica vojne akcije ‘Peruća’
27. siječnja 2022.
Tomislav Baturina
Obilježena druga godišnjica stradanja Tomislava Baturine
27. siječnja 2022.
CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB

U utorak, 01. veljače 2022. počinje izgradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Sinju.

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan inicijalni sastanak oko uvođenja u posao izvođača radova za radove na rekonstrukciji građevine za potrebe Centra za socijalnu skrb Sinj.

Nova zgrada Centra za socijalnu skrb gradit će se na području bivše vojarne Ivaniša Nelipića, a investitor radova je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj je istaknuo kako će Grad i nadalje biti na raspolaganju Centru i svim koji sudjeluju pri realizaciji projekta kojim će se poboljšati uvjeti rada javne ustanove koja odlučuje o pravima iz socijalne skrbi i pruža socijalne usluge posebno osjetljivim skupinama građana sa područja Sinja i cijele Cetinske krajine.

Podsjetimo, Grad Sinj je 2018. godine bez naknade i na neodređeno vrijeme resornom ministarstvu darovao zgradu u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića površine 283 metra kvadratna, za potrebe obavljanja registrirane djelatnosti Centra za socijalnu skrb Sinj na neodređeno vrijeme.

Izvođač radova u posao će biti uveden u utorak, 01. veljače, a izgradnja bi trebala trajati 10 mjeseci.

Sastanku su nazočili: predstavnici Ministarstva Nenad Šikić i Nenad Moljević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sinj Anka Jurela-Jerkan te predstavnici izvođača, stručnog nadzora i predstavnik koordinatora zaštite na radu.