Prostorno planska dokumentacija
8. ožujka 2018.
kupoprodajia-nekretnine-na-podrucju-gzk-
U Sinju održano prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke 2018.
12. ožujka 2018.
Poduzetnice Sinj kongres jugoistocna europa

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka Zagreb je ove godine ugostio 3. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, uz organizaciju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović. Jedan od partnera kongresa je i Grad Sinj, na kojem su uz gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac sudjelovale i uspješne sinjske poduzetnice. Na jučerašnjem kongresu je sudjelovalo preko 500 poduzetnica s ovog dijela Europe a na Poduzetničkom sajmu je preko 70-tak izlagača predstavilo uspješne poduzetničke poduhvate, svoje uspješno poslovanje, ali i bogatstvo poslovnog angažmana i proizvoda.

“Grad Sinj se pridružio radu ovog kongresa i sajma, a sve to u svrhu važnosti okupljanja, razmjene ideja i informacija. Ovo današnje predstavljanje svakako je dobra prilika da uspješne poduzetničke priče i vrijedna postignuća poduzetnika iz Sinja promoviramo širem tržištu, kako kongres i sajam imaju međunarodni karakter i ovo je još jedan vid podrške njima”, rekla je gradonačelnica Kristina Križanac.

Poduzetnike iz Grada Sinja i cetinskog kraja na sajmu u sklopu kongresa su predstavljale Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj i Ana Penić, direktorica tvrtke Tesoro d.o.o., koje su objeručke prihvatile ovu priliku za predstavljanje i povezivanje, te razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava. Poduzetnički centar Sinj je predstavljao zanatske obrte i OPG-ove s područja Sinja. Tako su na sajmu predstavljeni sinjski suhomesnati proizvodi, s kojima su posjetitelji bili oduševljeni, kao i tradicionalnim rukotvorinama i suvenirima zanatskih obrta s područja Sinja. Direktorica tvrtke Tesoro d.o.o. je predstavila usluge projektiranja, gradnje i nadzora objekata, te razmijenila iskustva s drugim tvrtkama iz iste branše.

Zanimljivost ovogodišnjeg Poduzetničkog sajma bila je i činjenica da je po prvi puta hrvatskom, ali i regionalnom tržištu predstavljeno desetak premijernih proizvoda i usluga žena u poduzetništvu, koje su izabrale upravo 08. ožujka kako bi označile početak prodaje i promocije svojih poslovnih projekata.