stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 04.11.2020.
4. studenoga 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 05.11.2020.
5. studenoga 2020.
Stožer cz grada Sinja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1044 obrađena testa danas je 396 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, među kojima je i 97 osoba iz Sinja, odnosno 132 osobe s područje Cetinske krajine.


Vezano uz ovu objavu važno je istaknuti kako se na području Sinja i Cetinskog kraja brisovi na COVID-19 ne uzimaju subotom i nedjeljom, zbog čega ponedjeljkom i utorkom bude veći broj uzetih brisova. Tako je i ovaj ponedjeljak i utorak obrađeno blizu 250 uzoraka, a rezultati testiranja zbog prevelikog obima posla u NZJZ, su uneseni u aplikaciju broja oboljelih tek danas (srijeda), a što je i razlog ovako velikog broja novooboljelih. Dakle ako se za Grad Sinj promatra razdoblje od prethodna 4 dana, u tom razdoblju imamo prosjek od cca. 28 novooboljelih osoba dnevno, što su i dalje jako visoke brojke i nimalo ne olakšavaju cijelu situaciju.


Prema informacijama dobivenim od NZJZ, većina oboljelih osoba dolazi iz domova za starije i nemoćne s našeg područja, raznih radnih i drugih kolektiva, te kontakata unutar članova iste obitelji.

Sve navedeno pokazuje ozbiljnost situacije i nastavak trenda stalne prisutnosti i porasta broja novooboljelih na našem području. Stoga i dalje apeliramo na savjesno i odgovorno ponašanje svih pojedinaca na pridržavanje i provedbu svih mjera, jer jedino zajedno možemo prevenirati ovu ozbiljnu situaciju.