SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 31.12.2021.
31. prosinca 2021.
MIRO BULJ
Čestitka gradonačelnika Mira Bulja
1. siječnja 2022.
SINJ

Kako je gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj najavio potpunu transparentnost rada gradske uprave to je i učinio.
Putem besplatne aplikacije svi građani imaju transparentan uvid u isplate iz Proračuna Grada Sinja. Cilj aplikacije je otvoreno predočiti građanima svaku kunu koja je isplaćena iz gradskog proračuna, bez skrivanja, te tako postići najvišu moguću razinu transparentnosti. Projektom se ujedno želi spriječiti dodjeljivanje poslova, donacija i drugih vrsta isplata prema kriterijima političke ili neke druge povezanosti, kao i neprimjereno trošenje proračunskih sredstava.

Aplikacija TRANSPARENTNTAN-SINJ je elektronički ažurirani registar dokumenata (ugovora, narudžbenica i računa) grada Sinja koja olakšava pristup dokumentima. Osmišljena je kao pomoć u pretraživanju dokumenta koji se objavljuju, kao što su ugovori i računi, bez obzira na na njihovu vrijednost.
Aplikacija ima pretraživač radi lakšeg pronalaska traženog dokumenta, a iz programa se mogu vidjeti dokumenti u PDF formatu. Svi zainteresirani imaju mogućnost pretraživanja svih ugovora, narudžbenica i računa i tako pronaći sve informacije koje ih zanimaju.

Aplikaciju je izradila tvrtka Centar kvalitete d.o.o koja je bila najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne jednostavne nabave.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj istaknuo je kako je zadovoljan uvođenjem sustava transparentnosti gradskog Proračuna jer će svi zainteresirani moći vidjeti na što se troši novac iz Proračuna, uključujući najmanje sitnice poput ručkova, kava i putovanja pa sve do postupaka javne nabave.
Svi zainteresirani aplikaciju mogu pogledati na:
http://transparentan-sinj.xyz/