STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 29.12.2020.
29. prosinca 2020.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 30.12.2020.
30. prosinca 2020.
LOGO SINJ

Pozivamo građane Sinja da svojim donacijama pomognu stradalima u razornom potresu koji je danas pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Uz zahvalu svima koji su već uključili u neki vid prikupljanja pomoći, molimo građane da pomoć pruže preko Crvenog križa Sinj, kako bi koordinirano, kroz sustav, pomoć stigla najpotrebitijima.


Gradsko društvo Crvenog Križa Sinj pomoć u krutoj i nekvarljivoj hrani, odjeći, dekama, higijenskim i ostalim potrepštinama prikupljat će od sutra 3o. prosinca u svojim prostorijama na adresi, Sinj Ulica Miljenka Buljana 37, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Javnost će također naknadno biti obaviještena i o žiru računu, eventualno i telefonskom broju putem kojeg će biti moguće uplatiti novčane donacije.


Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s potrebitom opremom za izvlačenje iz ruševina. Tako su prema potresom pogođenim područjima već danas uputili i timovi Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, kao i pripadnici Sinjskog HGSS-a.


U tom smislu, pridružujemo se apelu Županijskog stožera civilne zaštite kojem se kao i Sinjskom stožeru CZ obraćaju mnoge privatne tvrtke, braniteljske i građanske udruge te pojedinci spremni pomoći u raščišćavanju terena, da zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja na terenu, za sada sami ne poduzimaju nikakve konkretne akcije niti se upućuju na potresom razrušena područja, nego da se jave Županijskom Stožeru CZ (Email: stozercz@dalmacija.hr) ili Županijskom centru 112 Split (Email: split112@civilna-zastita.hr) koji sa stožerima ostalih lokalnih samouprava koordiniraju zajedničku pomoć.


Organizirano i staloženo pomozimo stanovnicima potresom razorenih područja!

Gradonačelnica
Kristina Križanac