Održana Noć Sinjana u Zagrebu
25. studenoga 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Splitsko-dalmatinska županija u realizaciji projekta održivog transporta “Sutra” poziva građane da sudjeluju u anketi
25. studenoga 2019.
logo_gradSinj_naslovna

Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Sinjom organizira 28. 11. 2019. u Sinju, Alkarski dvori, Kvartiri ul. 17, 21230, poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost, posvećen bonitetno izvrsnim trvtkama, kao najznačajnijim akterima razvoja gospodarstva regije u kojoj posluju.

Cilj ovog susreta je da istaknemo najbolji dio sinjskog gospodarstva i Splitsko dalmatinske županije. Želja nam je predstaviti rezultate poslovanja tvrtki ove regije, sa posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne, ali i damo svoj doprinos u povezivanju javnog i privatnog sektora. Vjerujemo da je podrška institucija nadležnih za razvoj gospodarstva Bisnode poslovnim susretima, pokazatelj njihove želje za suradnjom i otvorenosti ka tom dijalogu.

Dio bonitetno izvrsnih kompanija će preuzeti i certifikat bonitetne izvrsnosti, zasluženu potvrdu izvrsnog i kvalitetnog rada tvrtke, koja će ih označiti kao odgovorne i poželjne poslovne partnere, ne samo u domaćoj poslovnoj javnosti, već i na tržištu Europske unije.

A koliko su značajne bonitetno izvrsne tvrtke za HR najbolje govori činjenica da, iako ih je 11,65% od ukupnog broja aktivnih kompanija u HR, njihov udio u ukupnim prihodima države je 68%, u ukupnoj dobiti 75% a zapošljavaju 67% ukupno zaposlenih u RH.

Od ukupnog broja kompanija Grada Sinja i Splitsko Dalmatinske županije koje su predale završne račune za 2018. godinu, 8,48% je bonitetno izvrsnih, a one sudjeluju u ukupnom prihodu sa 71,3%, u ukupnoj dobiti sa 93% i zapošljavaju 61% zaposlenika u Splitsko Dalmatinskoj Županiji.

Od ukupnih Tvrtki na području Grada Sinja 6% je bonitetno izvrsnih tvrtki a one sudjeluju u ukupnom prihodu sa 65%, i zapošljavaju 56% zaposlenika.

Bonitetna izvrsnost označava natprosječnu vrijednost tvrtke Certifikat bonitetne izvrsnosti svrstava certificirane kompanije u sam vrh domaće ekonomije, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj sa tvrtkama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji. Osim što je međunarodno priznat, Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti ističe se po transparentnoj, mjerljivoj metodologiji, koju su razvijali europski stručnjaci u toku skoro 30 godina rada ove međunarodne grupacije.

“Bisnode želi aktivno surađivati sa javnim sektorom u RH, jer smatramo da je vrlo bitno da da institucije nadležne za gospodarstvo naše zemlje imaju kvalitetan uvid u značajne podatke o stanju gospodarstva njihove regije. Na taj način mogu efikasno unaprijediti rad gospodarstva regije, a tim i prosperiteta čitave države”, izjavio je Bojan Kežman, direktor Bisnode HR, dodajući da na ovaj način tvrtka Bisnode daje svoj doprinos u povezivanju javne uprave sa realnim sektorom. “Susrete bonitetno izvrsnih tvrtki organiziramo i kao promociju Hrvatske ekonomije, kao najvažnijeg generatora razvoja koji stvara preduslove za društveni napredak, kroz promociju dobrih, zdravih tvrtki uključujući institucije koje su polazište za razvoj gospodarstva regije za koju su nadležni.” (kraj)

Događaj je besplatan za sve one koji žele sudjelovati. Prijaviti se možete na LINKU.

Broj mjesta je ograničen.