stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 7.9.2020.
7. rujna 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 8.9.2020.
8. rujna 2020.
uzimanje-briseva-na-koronavirus-u-sinju

U organizaciji Grada Sinja dana 07. rujna 2020. godine, na parkingu ispred Doma zdravlja u Sinju postavljen je montažni objekt u kojem će stanovnici Sinja i cetinskog kraja uskoro moći obavljati testiranje na koronavirus.

Troškove postavljanja montažnog objekta i osiguravanje drugih tehničkih preduvjeta za početak testiranja na koronavirus u Sinju osigurao je Grad Sinj. Time je ispunjena obveza Grada Sinja koju je prethodno najavila gradonačelnica Kristina Križanac nakon razmatranja načina rješavanja tog pitanja sa županijskim i gradskim stožerima civilne zaštite.

Međutim, punkt za uzimanje briseva na koronavirus u Sinju za sada još ne počinje s radom budući da je i dalje aktualan problem nedostatka stručnog kadra, odnosno ovlaštene i stručne osobe koja bi uzimala briseve, a koji se pokušava žurno riješiti u okviru resorne ustanove – Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije.

Stoga će o načinu i organizaciji rada sinjskog punkta te početku testiranja na koronavirus za područje Sinja i Cetinskog kraja, javnost biti pravovremeno obaviještena.