logo_gradSinj_naslovna
Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora „Zaželi- program zapošljavanja žena“
5. studenoga 2018.
logo_gradSinj_naslovna
Grad Sinj provodi Anketu o stambenim potrebama kupnje stana iz programa POS-a
7. studenoga 2018.

Dana 06. studenog 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Ugovore su potpisali ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, a u ime korisnika gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i predsjednik Udruge tjelesnih invalida Sinj Vojislav Barać. U suradnji Grada Sinja, Općine Otok i Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS, kroz projekt ‘Zaželi’ zaposlit će se 75 žena koje će skrbiti o oko 240 korisnika na području Sinja i Otoka.

Gradu Sinju je za sudjelovanje u projektu „Zaželi- program zapošljavanja žena“, odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 9.007.325,00 kn za program „Susjede brinu o susjedima“, dok je Udruzi tjelesnih invalida Sinj odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 2.314.914,26 kn za projekt „Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama“.

Riječ je o najvećem projektu iz Europskog socijalnog fonda kojeg provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, vrijednom ukupno 1 milijardu kuna. Namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Kroz projekt ‘Zaželi’ Ministarstvo namjerava na dvije godine zaposliti 7 tisuća žena koje će skrbiti o 35 tisuća kućanstava.