Javna rasprava na temu korištenja obnovljivih izvora energije, sunčanih sustava, na području grada Sinja
19. listopada 2012.
Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „Pismohrana Servis“ d.o.o., Split
24. listopada 2012.
Dana 23. listopada 2012. godine u Zagrebu, gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dinko Polić potpisali su Ugovor o zajedničkom financiranju projekta energetske učinkovitosti “Primjena mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete Grada Sinja – faza II. i III., davanjem financijske pomoći.
Predmetnim ugovorom   odobreno je sufinanciranje  projekta primjene mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete Grada Sinja kroz II. i III. fazu, u iznosu od 54 % prihvatljivih troškova, a najviše u iznosu do 1.260.000,00 kuna (s PDV-om) za svaku fazu, odnosno s ukupno 2.520.000,00 kuna.
Realizacijom navedenog projekta kojeg sa 46 % vlastitih sredstava sufinancira Grad Sinj, postići će se značajne  uštede u troškovima električne energije (oko 40 %), u prve četiri godine projekta isključeni su  troškovi održavanja, a također dolazi do  značajnog smanjenja emisija CO2 i svjetloonečišćenja.
Ovo je nastavak realizacije predmetnog Programa, budući je prva faza rekonstrukcije završena, a ista je obuhvatila zamjenu rasvjetnih tijela na dionici državne ceste D1 i D8 od Boke do kraja Turjaka, na dionici od ulice Domovinskog rata do škole u Glavicama, te od Ulice Miljenka Buljana do Hipodroma.