VRTIĆ
Gradonačelnik Bulj traži osnivanje nove područne jedinice DV “Bili cvitak”
28. ožujka 2023.
Odluka o odabiru „Radovi na zamjeni oštećenog sloja popločanja u Ulici Put Petrovca u Sinju“
28. ožujka 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja g. Miro Bulj zaključio je dva predugovora o kupoprodaji zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukuzovc.
Tako je potpisao predugovor sa tvrtkom KAŽIMIR NISKOGRADNJA j.d.o.o. iz Košuta, za kupnju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, označenoga kao prostorna cjelina broj 6, parcela broj 24, površine 4.100 m2.
Na građevinskoj parceli, za koju je potpisan predugovor o kupoprodaji zemljišta, investitor namjerava koristiti za izgradnju poslovnog objekta za potrebe registrirane djelatnosti – niskogradnja, rekonstrukcija i izgradnja prometnica i instalacija unutar istih, a naročito sustava odvodnje i vodoopskrbe.
Uz dosadašnjih sedam zaposlenih, po izgradnji objekta zaposlit će dodatno još pet radnika na neodređeno vrijeme.

Drugi predugovor o kupoprodaji zemljišta potpisan je s tvrtkom GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o. iz Zagreba, za kupnju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, označenoga kao prostorna cjelina broj 6, parcele broj 27 i 28, ukupne površine 8.080 m2.
Na građevinskoj parceli, za koju je potpisan predugovor o kupoprodaji zemljišta, investitor namjerava izgraditi objekt gospodarske namjene poslovnog sadržaja koji bi se sastojao od skladišta, radionica i uredskog prostora.
Tvrtka na području Hrvatske ima 191 zaposlenog, a novosagrađeni objekt u Gospodarskoj zoni Kukuzovac postao bi regionalni centar iz kojega bi pokrivali poslovanje na prostoru cijele Dalmacije.
Uz dosadašnje zaposlene, po izgradnji objekta povući će radnike s područja Splita i zaposlit će u početku poslovanja u radnoj zoni dodatno još 4 radnika na neodređeno vrijeme.