Donacija Općine Posušje Gradu Sinju
10. travnja 2020.
logo_gradSinj_naslovna
POTVRĐENI NOVI SLUČAJEVI ZARAZE NA PODRUČJU SINJA
11. travnja 2020.
logo_gradSinj_naslovna

Prema danas dostupnim podacima koji su dostavljeni iz Županijskog stožera u 12:00 sati, na području Sinja potvrđeno je novih pet slučajeva pojave koronavirusa, tako da se ukupan broj zaraženih trenutno popeo na četrnaest naših sugrađana, a jedna osoba je izliječena.
Kao Stožer, unatoč ustrajnim nastojanjima trenutno nemamo detaljnijih informacija o novooboljelima i epidemiološkoj slici, osim podataka da epidemiolozi odrađuju sve potrebne i propisane aktivnosti. Ipak u ovim trenutcima najvažnije je da se sa zdravstvenog aspekta učini sve što je potrebno. Prioritet je zasigurno sprječavanje širenja zaraze, kao i medicinska skrb oboljelih. O svim dobivenim informacijama, pravovremeno ćemo izvijestiti javnost.
Ovaj značajan porast broja zaraženih na području Sinja, svima treba biti alarm, „zvono na uzbunu“. Kako smo i najavljivali, ulazimo u najkritičniju fazu borbe protiv koronavirusa, te kao Grad s blizu 25.000 stanovnika, s jednom velikom fluktuacijom radnika koji svakodnevno putuju u Split na svoje poslove, u zdravstvene institucije, domove za starije i nemoćne, trgovačke centre i sl., imamo velik rizik izloženosti izvorima zaraze. Stoga je iznimno važno pridržavati se svih propisanih protuepidemijskih mjera.
Odgovornim ponašanjem čuvamo sebe i bližnje, a predstojeći Uskrs kao naš najveći katolički blagdan proslavimo molitvom i druženjem unutar vlastite obitelji.