Održano predavanje „Uklonimo azbestne krovove u Sinju“
1. veljače 2019.
Coca- Cola Cup 2019. Splitsko-dalmatinske županije otvoren u Sinju
4. veljače 2019.

Pred punom dvoranom Muzeja Sinjske alke dana 01. veljače 2019. je predstavljena knjiga sinjskog politologa Jakova Žižića ‘Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima’.

Uz autora Jakova Žižića knjigu ‘Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima’ predstavili su predsjednik ogranka Matice hrvatske u Sinju fra Mirko Marić, izvanredni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu dr.sc. don Josip Dukić i urednik Hit radija i portala Ferata Joško Kontić.

Na samom početku okupljene su pozdravili predsjednik Kluba Sinjana Zagreb Davor Varenina, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i ravnatelj Muzeja Sinjske alke Boris Filipović Grčić.

Riječ je o knjizi koja donosi 30-ak eseja podijeljenih u šest različitih poglavlja – ‘Sinjani i Hrvatsko proljeće’, ‘Promišljanja o Sinjskoj alki’, ‘Zanimljivosti iz povijesti Sinjske alke’, ‘Sinj izvan domovine’, ‘Tihomil Rađa i sinjska kultura sjećanja’ te ‘Poznati i manje poznati Sinjani 20. stoljeća’. Autor knjige Jakov Žižić oduševljen je promocijom u rodnom gradu i sjajnim odazivom publike koja je pokazala veliki interes za teme o kojima piše.