logo_gradSinj_naslovna
Odluka o subvencioniranju ili refundiranju troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja
13. rujna 2019.
Svečano otvoren 1. dječji kazališni Alkafest
15. rujna 2019.

U organizaciji Grada Sinja, Viteškog alkarskog društva i Udruge Feričanci – Dalmatinska zagora, u dvorani Muzeja Sinjske alke dana 14. rujna 2019. godine,predstavljena je monografija ‘Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019.’
Okupljene u dvorani Muzeja Sinjske alke pozdravili su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić, a potom su sinjskoj publici monografiju ‘Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019’. predstavili dopredsjednik Udruge Feričanci – Dalmatinska zagora Marijan Marunica, suradnik na monografiji Slavko Žanko, urednica monografije Jasna Jurković te likovni i književni kritičar Milan Bešlić.
Riječ je o monografiji koja riječju i slikom svjedoči duboku i neprekinutu povezanost s djedovskim korijenima iz kojih su se kroz cijelo jedno stoljeće granale obitelji u plemenitoj Slavoniji bogatim plodovima njihovih nasljednika, sinova i kćeri, unuka i praunuka u kojima živi krševita i ponosna Dalmatinska zagora. Kao takva izazvala je veliku pozornost čitatelja, pa je tako nakon svega nekoliko mjeseci od izdavanja doživjela i svoje drugo izdanje, koje je danas predstavljeno u Sinju.