Kreće isplata božićnica nezaposlenima
8. prosinca 2022.
dr. FRANJO TUĐMAN
Obilježavanje 23. godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana
8. prosinca 2022.
VRTIĆ

Nakon što je Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj ispred Grada Sinja uputio prigovor na Odluku za postupak dodjele bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dodjelu nepovratnih sredstava za Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova – ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je Rješenje kojim se prihvaća prigovor Grada Sinja kao osnovan. Ministar Fuchs ocijenio je kako je u postupku dodjele bespovratnih sredstava u okviru Poziva nadležno tijelo donijelo neosnovanu odluku kada je nakon provjere prihvatljivosti prijavitelja, i ako je primjenjivo partnera, predmetni prijedlog prijavitelja, Grada Sinja, isključilo iz daljnjeg postupka dodjele bespovratnih sredstava.

VRTIĆ

Ministar Fuchs je naložio Ministarstvu znanosti i obrazovanja u svojstvu Tijela državne uprave da ponovo razmotri projektni prijedlog te o postupku provjere odluči o njegovom statusu.

Podsjetimo, Grad Sinj je prijavio projekt Izgradnje dječjeg vrtića u Glavicama na Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026., ali je nakon provjere prihvatljivosti Projekt odbijen.

Gradonačelnik Grada Sinja je u prijedlogu Proračuna za 2023. osigurao sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Glavicama koji ima građevinsku i sve ostale dozvole za početak gradnje.

Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja u prilogu.