cz rh
Nove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
18. travnja 2020.
cz rh
Nove Odluke Stožera CZ Republike Hrvatske
19. travnja 2020.
stožer civilne zaštite logo

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-U Split preminula je muška osoba srednje životne dobi (rođena 1965. godine). uz nekoliko kroničnih bolesti, osoba je imala i infekciju COVID19. Također je tijekom jutra 19.4.2020. u KBC-u Split preminula još jedna muška osoba rođena 1950. godine koja je uz nekoliko kroničnih bolesti imala i infekciju COVID19. Nijedna od navedenih osoba nije bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe.

Prema izvješću Nastavnog zavod za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 176 obrađenih testova još je 11 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4 (od toga jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti i jedan iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Makarske 4 (svi iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Baška Voda 1 (korisnik Doma za starije i nemoćne Makarska), Vrgorac 1 i Otok 1.
Među novooboljelim osobama nema zdravstvenih djelatnika.
65 osoba iz Splitsko-dalmatinske županije je izliječeno.
94 osobe su hospitalizirane.
7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.
106 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 14 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.
Na dan 19.4.2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 409 osoba zaraženo koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio ej prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH da se na prostoru Splitsko-dalmatinske županije večeras od 24 sata prometuje bez izdavanje e-propusnica dok za otoke ostaju na snazi prethodne mjere uz iznimku da se na samom otoku iz prelaska iz jedne u drugu administrativnu jedinicu ne trebaju izdavati e-propusnice. Odluka će stupiti na snagu potvrdom Nacionalnog stožera CZ RH o čemu će se javnost pravovremeno obavijestiti.

Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije