cz rh
Od utorka na snazi nužne epidemiološke mjere za Cetinski kraj i nove strože mjere Nacionalnog stožera CZ za područje cijele RH
26. listopada 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 27.10.2020.
27. listopada 2020.
stožer civilne zaštite logo

Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio je dodatak prvom današnjem priopćenju, u kojem je izvijestio o broju novooboljelih na području SDŽ.

U priopćenju stoji da je prema novom izvješću NZJZ -a SDŽ u odnosu na prije poslano priopćenje u kojem su navedene 43 novooboljele osobe došlo do povećanja broja novooboljelih i to za 5 osoba. Dakle, prema dostavljenom izvješću NZJZ -a SDŽ ukupno je 48 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 21, Kaštela 4, Omiša 7, Sinja 2, Solina 4, Trilja 2, Vrgorca 2, Hrvaca 1, Otoka 1, Podgore 1, Podstrane 1, Prološca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 172 obrađena testa danas su 43 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2077 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 65 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju

Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije