SINJ
Obilježavanje Dana antifašističke borb
21. lipnja 2022.
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE
U Sinju obilježen Dan antifašističke borbe
22. lipnja 2022.
MIRO BULJ

Građani Sinja i Cetinske krajine neće plaćati pet puta veću struju, a samim tim i vodu jer je Vlada RH preko HEP-a besramno povisila cijene te dovela u pitanje opstanak OPG-ova, obrtnika, poduzetnika i u konačnici svih nas koji smo ovakvim nemilosrdnim odlukama dovedeni na rub egzistencije.

Zar nije suludo da HEP diže cijene struje sinjskom „Vodovodu“ za 500 posto i ukida građanima pravo na dostupnu pitku vodu kada i ptice na grani znaju da samo sliv rijeke Cetine daje 40 posto hidroenergije RH, a tri puta više el.energije od NE Krško?

S druge strane, odluku o poskupljenju struje i vode Vlada prebacuje na lokalne samouprave pilatovski perući ruke od odgovornosti za sve veći kaos u državi koji su sami prouzročili.

Podsjetit ću kako sam tri puta zatražio razgovor s ministrom Tomislavom Ćorićem, potom s novim resornim ministrom Davorom Filipovićem i HEP-om od kojih do danas nisam dobio odgovor.

U Saboru sam predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću predložio raspisivanje javne nabave kako bi se dobila jedinstvena cijena HEP-ovih usluga za sve vodovode kao i „Vodovod i odvodnju Cetinske krajine“, ali ni to nije urodilo plodom.

Neću vam dozvoliti da moj narod ostavljate bez radnih mjesta makar sutra ne bio gradonačelnik, ali ću se boriti svim snagama i na svim razinama da zaštitim svoj narod od bespotrebnog harača koji nas gura ispod ruba siromaštva.

Sinjani su uvijek bili dobri domaćini pa Vas i i ove godine pozivamo da sjedite u svečanoj loži i da umjesto brze ceste i svijetla na kraju tunela gledate u oči narodu kojemu ste „upalili mrak“.

GRADONAČELNIK
Miro Bulj