Obilježena 25. obljetnica 126. brigade HV-a i Dan neovisnosti
7. listopada 2016.
Čestitka povodom Dana neovisnosti
7. listopada 2016.


Dana 05. listopada 2016.g. u prostorijama Gradske uprave Grada Splita održana je konferencija za medije povodom činjenice da je Grad Split, kao nositelj projekta Urbane aglomeracije Split, dobio odluku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prema kojoj je Urbana aglomeracija Split odabrana za područje provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u iznosu od 62,7 milijuna eura. Podsjetimo, Grad Split je nositelj Urbane aglomeracije u koju su još uključeni gradovi Kaštela, Omiš, Sinj, Solin i Trogir te općine Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana. U izradu projekta aktivno je uključeno i splitsko Sveučilište, a njegova vrijednost procijenjena je na 63 milijuna eura, te će se financirati iz EU fondova.

Područje Urbane aglomeracije Split pokriva površinu na kojem, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, živi ukupno 325.407 stanovnika. Na konferenciji je međuostalim istaknuto kako je Grad Split s partnerima došao u poziciju do 2020. godine za razvoj Splita i okolnih gradova i općina iz EU fondova povuče gotovo 63 milijuna eura. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar zahvalio se svima koji su sudjelovali u izradi projekta, između ostalih i splitskom Sveučilištu koje je dalo veliki doprinos.
Konferenciji su nazočili gradonačelnici i načelnici gradova i općina koje ulaze u obuhvat Urbane aglomeracije Split, a Grad Sinj predstavljala je gradonačelnica Kristina Križanac, koja je  kazala je da je riječ o velikom uspjehu i da s pravom svi sudionici u projektu mogu biti ponosni, te da je uvjerena  u uspješno privlačenje sredstva kako bismo ravnomjernije razvijali gradove i općine naše županije.