LOGO SINJ
Održana 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja uz izjašnjavanje putem elektroničke pošte
26. veljače 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 26.2.2021.
26. veljače 2021.

Od ponedjeljka 01. ožujka 2021. godine, punkt za cijepljenje u Gradskoj sportskoj dvorani, Ivica Glavan – Ićo, počinje s radom.
Zaključak je to s danas održanog sastanka u Gradu Sinju kojem su nazočili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, ravnateljica NZJZ Split dr. Željka Karin sa suradnicima, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ dr. Marko Rađa, Načelnik Stožera CZ SDŽ Luka Brčić i županijski pročelnik Damir Gabrić, predstavnici Stožera CZ grada Sinja na čelu s načelnikom Igorom Vidalinom, te predstavnici sinjskih liječnika koji će provoditi cijepljenje dr. Anita Šimac-Rako i dr. Ante Prolić.

Obilaskom sportske dvorane konstatirano je kako ista u potpunosti zadovoljava potrebne uvjete za brzo i sigurno procjepljivanje stanovništva s područja Sinja, Hrvaca, Otoka i Dicma, a koje će obavljati 15 liječnika obiteljske medicine raspoređenih u timove, ovisno o potrebama i dostupnim količinama cjepiva.

Cijepljenje počinje u ponedjeljak u 13:30 sati za one pacijente koje naruče liječnici obiteljske medicine i koji će o tome biti pravovremeno obaviješteni.

Grad Sinj osigurava kompletnu infrastrukturu i logistiku za početak rada cijepnog punkta u Sinju. Naime, ovo je uz Spaladium Arenu u Splitu, za sada jedini takav punkt u Županiji ustrojen zajedničkim angažmanom gradonačelnice Sinja, sinjskih liječnika i Ispostave NZJZ Sinj, te Sinjskog Stožera CZ, s ciljem ubrzavanja cijele procedure i olakšavanja pristupa toj usluzi građanima s ovog područja.