Obilježena 23. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj
25. kolovoza 2014.
Održan sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova na temu nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH
8. rujna 2014.

U četvrtak 4. rujna 2014. godine, delegacija Grada Sinja koju čine zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac te predstavnici klubova vijećnika Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, Stipe Jadrijević Cvrlje i Miro Bulj, održati će radni sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova sa zamjenikom ministra dr. sc. Jakšom Puljizom i pomoćnikom ministra gosp. Venkom Ćurlinom.

Tema sastanka je nacrt Zakona o regionalnom razvoju RH, čijim bi usvajanjem u predloženom nacrtu, Grad Sinj izgubio cca. 23.000.000,00 kuna, što je više od trećine proračunskih sredstava.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 09. sjednici održanoj 07. svibnja 2014. godine jednoglasno je donijelo Zaključak o zauzimanju stava po pitanju nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH, kojim se usprotivilo nacrtu takvog zakona i usuglasilo u stavu kako bi usvajanje istog uzrokovalo dalekosežne negativne posljedice za Grad, te pridonijelo daljnjoj gospodarskoj stagnaciji i padu.