Održana 5. sjednica Kulturnog vijeća Grada Sinja
12. listopada 2016.
Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2016./2017. akademskoj godini
14. listopada 2016.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska i Grad Sinj već četvrtu godinu provode preventivni program pod nazivom „Zajedno više možemo“, namijenjen učenicima osnovnih škola. Program se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Tim povodom, sutra, dana 14. listopada (petak) 2016. godine s početkom u 10:00 sati na terenima Š.C. „Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić“ u Sinju održat će se druga komponenta programa „Sajam mogućnosti. Radi se o događaju tijekom kojeg učenici 4., 5. i 6. razreda (mogu i ostali) u pratnji svoga učitelja/ice i kontakt policajca zajednički dolaze na Sajam mogućnosti, gdje im brojne kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge civilnog društva predstavljaju različite sadržaje u okvirima svojih registriranih djelatnosti kako bi ih zainteresirali i motivirali da u budućnosti upotpune svoje slobodno vrijeme birajući neku od ponuđenih aktivnosti. Tijekom Sajma organizirat će se zabavni program za djecu i svaka udruga će imati priliku svoju djelatnost prezentirati kroz različite aktivnosti na otvorenom prostoru u trajanju od najviše deset minuta.

Grad Sinj i PU Splitsko-dalmatinska pozivaju sve zainteresirane građane grada Sinja, a posebno roditelje, te predstavnike medija i ostalu javnost da svojom nazočnošću još više doprinesu značaju ove nadasve vrijedne manifestacije.

U slučaju kiše Sajam se odgađa za idući tjedan, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.