SCZRH
Upozorenje na opasne vremenske pojave
4. kolovoza 2021.
GRAD SINJ
Sufinanciranje kupnje obveznih udžbenika učenicima srednjih škola za 2021./2022. školsku godinu
4. kolovoza 2021.
SASTANAK DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2021.

U sinjskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak ususret ovogodišnjim 306. alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe, ujedno i Danu grada. Tema sastanka je bila sigurnost i funkcioniranje gradskih službi za vrijeme održavanja manifestacije “Dana Alke i Velike Gospe 2021.”.

Uz gradonačelnika grada Sinja Mira Bulja na sastanku su bili zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić, direktor “Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine” Milan Smoljo, direktorica “Čistoće Cetinske krajine” Ivana Živaljić, voditelj održavanja javnih površina Tomislav Tomašević, direktorica “Kamička” Marina Cvitković, predstavnik “Viteškog alkarskog društva” Jerko Ivandić, gvardijan sinjskog Samostana fra Ante Čovo, v.d. pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Ivana Pavić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sinj Stipe Ančić.

Na sastanku je gradonačelnik Bulj izrazio žaljenje zbog odgovora Ravnateljstva civilne zaštite RH kojim nije udovoljeno zahtjevu za produljenjem radnog vremena uslužnih i ugostiteljskih objekata u vremenskom periodu od 3. kolovoza do 20. kolovoza uz obvezu pridržavanja epidemioloških mjera. Izvijestio je kako će uputiti još jedan dopis kako bi se omogućilo normalno funkcioniranje grada u navedenom periodu.

Načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić izvijestio je kako je stanje sigurnosti povoljno te kako za predstojeće dane očekuju pojačan promet kojeg će regulirati uz veliki broj policijskih službenika. Trvtka “Kamičak”, kako je kazala direktorica Marina Cvitković, osigurala je dodatna parkirna mjesta za “Dane Alke i Velike Gospe” dok je Ivana Živaljić, direktorica “Čistoće Cetinske krajine” u svom izlaganju rekla kako će djelatnici raditi punim kapacitetom kako bi grad bio čist.

Gradonačelnik je i pozvao svoje sugrađane da u ovim najsvečanijim danima u godini okite svoje balkone i prozore u skladu s tradicijom te da budu dobri domaćini svim gostima, putnicima i slučajnim prolaznicima, a posebno da budu gostoljubivi prema hodočasnicima.