Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje nogostupa s javnom rasvjetom u Donjim Glavicama
19. listopada 2011.
Svetkovina Svih svetih i Dušni dan
1. studenoga 2011.

      

Dana 19.10.2011.g. u Gradskoj vijećnici grada Sinja, dogradonačelnica Elena Perković-Paloš održala je sastanak sa predstavnicima proizvođača povrtlarskih kultura na kojem je nazočio i direktor Agrofruktusa  gosp.Denis Matijević, tvrtke koja je jedan od najvećih otkupljivača voća i povrća u Hrvatskoj.
Dogradonačelnica je iznijela kronologiju dosadašnjih sastanaka kojima je cilj udruživanje proizvođača povrtlarskih kultura u zadrugu te prodaja istih otkupljivaču sa kojim će biti ugovorno vezani.
Nakon prethodno održanog sastanka u sjedištu Agrofruktusa, povrtlari su bili dužni dostaviti podatke o količinama proizvoda koji su spremni proizvesti za otkup u slijedećoj godini, a radi se o 1700 tona povrtlarskih kultura.
Gosp. Matijević je kazao da su spremni otkupiti njihove proizvode te dati im podršku u stručnom dijelu kao i u dijelu repromaterijala i opreme.
Dogradonačelnica Elena Perković–Paloš je istaknula da su svi dosadašnji sastanci koje je održala sa povrtlarima ipak donijeli određene pomake, te da su proizvođači shvatili da jedino udruživanjem i zajedničkim plasmanom mogu ostvariti dugoročnije rezultate, a grad Sinj će im pružiti kako financijsku tako i stručnu pomoć u realizaciji istog.