STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 21.04.2022.
21. travnja 2022.
POSJET SINJ
Posjet učenika, učitelja i članova Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji gradu Sinju
21. travnja 2022.
IGRALIŠTE

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odabralo je projekt Grada Sinja „Family Point igralište“ u okviru Programa podrške brdsko planinskim područjima u iznosu od 350.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji je zamišljen kao mjesto za igru, druženje i zabavu cijele obitelji. Površina igrališta biti će podijeljena u 5 zona i to zona za malu djecu, zona za djecu vrtićkog uzrasta, sportska, fitness i piknik zona. Igralište će u potpunosti biti prilagođeno djeci s posebnim potrebama i invalidima, a u sklopu igrališta biti će i fontana s pitkom vodom.

Na području Grada Sinja nedostaje ovakvih objekata za mlade obitelji, tako će se unaprijediti društvena, komunalna, socijalna i javna infrastruktura područja.

Projektom će se izgraditi i opremiti višenamjensko igralište na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan Ićo u Sinju na površini od cca 905 m2.

Ukupna vrijednost projekta je 1.970.625,00 kn s uključenim PDV-om.

Projekt je također prijavljen za financiranje na Javni poziv za Prijavu Programa iz područja komunalne infrastrukture, zaštite prirode i uređenje okoliša za sufinanciranje jedinica lokalne samouprave i trgovački društava na području Splitsko dalmatinske županije za 2022.g.

U sljedećem razdoblju slijedi sklapanje Ugovora o financiranju projekta „Family Point igralište“ između Grada Sinja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.