Javni poziv – Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (poslovi zaštite od požara i zaštite na radu)
8. travnja 2016.
NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ
13. travnja 2016.

Grad Sinj je u 2015. godini, po treću godinu zaredom najsigurniji hrvatski grad, pokazalo je istraživanje o sigurnosti hrvatskih gradova, koje je uspoređivalo stope nasilnih i  imovinskih kaznenih djela, kaznenih djela počinjenih u prometu te zloporabi droga, a rezultati su predstavljeni u utorak na početku trodnevne  8. međunarodne konferencije Sigurnost gradova u 2016., koja se održavala u Zadru.
Sinj se učvrstio na prvoj poziciji kada je u pitanju sigurnost od kriminala te je bio najsigurniji hrvatski grad veći od 20.000 stanovnika po sva četiri pokazatelja, a prema istraživanju koje već sedam godina provode Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita. Istraživanje obuhvaća 29 gradova s više od 20.000 stanovnika.
Izvršna vlast Grada Sinja smatra kako ovako visokoj poziciji možemo zahvaliti aktivnostima koje grad provodi već duži period ali i međusobnoj suradnji građana, policije, vatrogasaca, hitne službe, nevladinim organizacijama. Upravo sinergija tih svih službi stvara preduvjete za kvalitetan život pojedinaca u zajednici. Grad Sinj na ovaj način staje uz bok nekim svjetskim gradovima poput Beča, Zuricha, Vancouvera za koje su neke druge analize istaknule kako uživaju titulu najsigurnijih gradova na svijetu.
„Posebno smo ponosni što će ovakvo jedno priznanje, uz spoj dobre organizacije i zanimljivih programa pomoći ostvarenju još boljih turističkih rezultata koji su uistinu iznimni s obzirom kako u posljednjih nekoliko godina bilježimo prosječan godišnji rast broja noćenja od preko 30%.  Cilj nam je da se građani, kao i svi posjetitelji našeg grada, osjećaju sigurno i slobodno. Nadam se da će se ubuduće stopa kriminalnih djela i dalje nastaviti smanjivati, te da ćemo ostati na vrhu ljestvice najsigurnijh gradova u Hrvatskoj“. Istaknuo je zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin prilikom primanja priznanja u Zadru.