Gradonačelnik čestitao Dan žena
8. ožujka 2022.
DINARA
Akcija čišćenja staza na Dinari i gradnja suhozida!
9. ožujka 2022.
IGRALIŠTE

Grad Sinj prijavio se na natječaj program podrške brdsko-planinskim područjima koji je objavilo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o projektu „Family Point Igralište“ koji je vezan uz područje ulaganja u unapređenje društvene, komunalne, socijalne i javne infrastrukture te pripremu infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Family Point igralište je zamišljeno kao mjesto za igru, druženje i zabavu cijele obitelji. Površina igrališta je bila bi podijeljena u 5 zona i to zona za malu djecu, zona za djecu vrtićkog uzrasta, sportska, fitness i piknik zona. Igralište će u potpunosti biti prilagođeno djeci s posebnim potrebama i invalidima, a u sklopu igrališta napravila bi se fontana s pitkom vodom.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje višenamjenskog igrališta na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan Ićo u Sinju na površini od cca 905 m2.

Provedbom projekta poboljšat će se dostupnost socijalne, društvene i javne infrastrukture, jačati kvantiteta i kvaliteta socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, podizanje razine socijalne uključenosti i multikulturalnost zajednice, te zaustavljanje procesa depopulacije i poticanje procesa demografskog oživljavanja brdsko planinskih područja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.970.625,00 kn s uključenim PDV-om.