STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 07.03.2022.
7. ožujka 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 08.03.2021.
8. ožujka 2022.
ŠTALIJA

Projekt „Revitalizacije zgrade Štalija“ prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno – tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, objavljen u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.g.


Ovim projektom planirana je sanacija zgrade Štalija, odnosno revitalizacija u Istraživački centar za digitalnu poljoprivredu koji čini nadogradnju regionalnog inovacijskog sustava kroz ulaganje u poslovno – istraživačku infrastrukturu za potrebe stvaranja povoljnog okruženja za poduzetništvo i izvođenje studija Mediteranska poljoprivreda. Centar je namijenjen razvoju inovativnih tehnologija u funkciji razvoja mediteranske poljoprivrede, a posebno povezivanju razvoja poljoprivrede i digitalnih rješenja, te će svojim korisnicima omogućiti kvalitetnu provedbu istraživanja, integraciju i razmjenu novih znanja.

Grad Sinj je odlukom Senata Sveučilišta u Splitu postao središte izvođenja navedenog studija a oblici i uvjeti suradnje Grada Sinja i Sveučilišta u Splitu utvrđeni su posebnim međusobnim sporazumom.


Predviđenom revitalizacijom bivši će se vojni objekt pretvoriti u značajni nastavni i istraživačko inovacijski resurs, na korist studenata, znanstvenika, poduzetnika i cijelog stanovništva s područja Grada Sinja i okolice.
Ukupna vrijednost projekta pripreme projektno tehničke – dokumentacije „ Revitalizacija zgrade Štalija“ je 1.031,250,00 HRK, uz intenzitete potpore od 90 %.