Video: Sinjani za Vukovar
19. studenoga 2022.
Delegacija Grada Sinja položila vijence na mjestima pogibije sinjskih heroja u Vukovaru
19. studenoga 2022.

Prigodnim programom i polaganjem vijenaca u Borovu Naselju danas je obilježena 31. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila u tom vukovarskom naselju. Skladište Borovo commerc služilo je kao sklonište, ali i pričuvna ratna bolnica. Na današnji dan 1991. godine ubijena je 51 osoba, a u tri mjeseca opsade Borova ukupno 176 branitelja i civila, 48 ih još uvijek nestalih. Pred slom obrane grada u tom skloništu, kojeg je neprijatelj gađao tenkovima i zapalio, bilo je oko 1500 Vukovaraca.

Obilježavanju je nazočila i delegacija Grada Sinja, gradonačelnik Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić, gradski vijećnici Frano Boko i Josip Đipalo te brat pokojnog vukovarskog branitelja Ivice Poljaka- Sokola Željko Poljak.

‘Brojni ljudi koji su porijeklom iz Cetinske krajine branili su Borovo Naselje i poginuli su ovdje. Patnja, bol i žrtva osjećaju se u zraku, ali i ponos. Vidim ovdje veliki broj mladih i to je ono što je najbitnije – da se Vukovar i Borovo Naselje nikada neće zaboraviti“, rekao je gradonačelnik Miro Bulj nakon održane komemoracije u Borovu Naselju.