STIPENDIJE
Potpisivanje ugovora za 342 sinjska studenta
26. prosinca 2022.
Sinjskim mladim obiteljima i samcima 2,5 milijuna kuna, odobrena 84 zahtjeva kroz program “Ostani Tu”
29. prosinca 2022.

Od otvaranja dana 16. studenoga 2015. g. pa do prosinca 2022. podijelila je 3171 košaricu ukupne vrijednosti 618.789,32 kn za 286 osoba iz 129 obitelji i samaca iz 12 naselja na području Grada Sinja.

Samoposlugu je osnovao Grad Sinj, nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, a partner u provedbi Udruga Srma. Provedeno je 79 podjela u kojima je donirano prosječno 60-tak različitih prehrambenih i higijenskih artikala mjesečno.

Prosječna vrijednost donacije za 40-tak samaca i obitelji zahvaćenih siromaštvom u socijalnoj samoposluzi Grada Sinja iznosila je 7.700,0 kn mjesečno.

Tijekom sedam godina socijalne donacije u ovom obliku primilo je ukupno 286 osoba iz 129 obitelji zahvaćenih siromaštvom ili u kriznom razdoblju opasnosti od osiromašenja. Riječ je o samačkim i višečlanim obiteljima s prebivalištem na području 12 naselja u sastavu Grada Sinja.

Pravo na korištenje socijalne samoposluge imaju radno nesposobni samci u evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj, obitelji s četvero i više djece, te jednokratno i povremeno obitelji koje su se zbog nepredviđenih i nenadanih okolnosti našle u teškoj socijalnoj situaciji zbog bolesti, smrti, gubitka posla i sličnih ugroza. Korisnici dolaze na izravni poziv Crvenog križa, na preporuku Grada Sinja, Udruge Srma i drugih nadležnih ustanova i udruga.

Rad socijalne samoposluge Grada Sinja financirao je najvećim dijelom Grad Sinj proračunskim sredstvima. Najvećim dijelom ju je punilo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj iz svojih donacija. Gotovo četvrtinu podijeljene vrijednosti čine donacije građana na humanitarnim akcijama koje su organizirali Udruga Srma i GDCK Sinj – ukupno su organizirane 52 akcije tijekom ovih 7 godina. Održavanju socijalne samoposluge Grada Sinja pridonijeli su i volonteri akcije ”72 sata”, učenici sinjskih škola, lokalni navijači i drugi lokalni donatori.

Novčane uplate za nabavku artikala za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja vrše se na poseban račun Gradskog društva crvenog križa Sinj: IBAN: HR2223600001501708869. Sve informacije o radu ove socijalne samoposluge dostupne su na Facebook profilu Socijalna samoposluga Grada Sinja.