SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 23.01.2022.
23. siječnja 2022.
SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 24.01.2022.
24. siječnja 2022.
kolodvor sinj

Svim redovitim studentima, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, do kraja ove akademske godine, odnosno do 17. lipnja, Grad Sinj će u stopostotnom iznosu subvencionirati autobusni prijevoz na relaciji Sinj-Split.


Osim toga, odlukom gradonačelnika Mira Bulja, redovitim studentima Grad će tijekom ispitnih rokova, a sukladno kalendaru nastave splitskog sveučilišta za 2021./2022. godinu, refundirati troškove autobusnog prijevoza za dane pristupa polaganju ispita.


Gradonačelnik Miro Bulj ističe kako je ovom Odlukom ispravljena nepravda prema studentima, koji su do sada morali sami plaćati troškove prijevoza za vrijeme ispitnih rokova i to u punom iznosu.

‘Ovo je prvi put da studenti s područja Grada Sinja imaju pravo na refundaciju troškova prijevoza za vrijeme ispitnih rokova. Tu sam Odluku donio kako bih ispravio nepravdu prema našim studentima. Na ovaj način želimo im omogućiti da što bezbrižnije rješavaju svoje fakultetske obveze’, poručio je gradonačelnik Bulj.

Uz obrazac Zahtjev za refundiranje troškova prijevoza redovitih studenata tijekom ispitnih rokova 2021./2022. akademske godine Sinj- Split, studenti trebaju priložiti potvrdu o upisu na fakultet u 2021./2022. ak. godini, presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, vozne karte za izvršenu uslugu prijevoza autobusom i potvrdu fakulteta s nadnevkom pristupa na polaganje ispita.

Grad Sinj sufinancira i prijevoz izvanrednim studentima i to pokrivanjem troškova kupnje jednog mjesečnog bloka voznih karata za prijevoz autobusom na redovitim linijama prijevoznika na relaciji Sinj-Split, pod uvjetom da nisu zaposleni, ne ponavljaju godinu i imaju prebivalište na području Grada Sinja najmanje 1 godinu neprekidno prije podnošenja Zahtjeva.

Redoviti studenti koji ne mogu ostvariti pravo na subvencioniranje prijevoza u 100% iznosu, imaju pravo na refundiranje troškova kupnje dviju voznih karata za prijevoz autobusom na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja i/ili obratno u razdoblju siječanj- lipanj 2022. godine.

IZVOR: WWW.FERATA.HR