STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 03.05.2022.
3. svibnja 2022.
SVETI FLORIJAN
Gradonačelnik Bulj: Hvala vatrogascima na požrtvovnosti i hrabrosti
4. svibnja 2022.
SINJ 3.5,2022.

U povodu 24. godišnjice smrti ratnog ministra obrane u Sinju je na trgu koji nosi njegovo ime, svečano je otkriveno spomen-poprsje Gojka Šuška, rad akademskog kipara Mladena Mikulina.

Spomenik je otkrila kći pokojnog Gojka Šuška Katarina Šušak Filipović, koja je tom prigodom rekla da je njezin otac imao jedan ideal – slobodnu Hrvatsku. “Doživio ju je za života. Bez hrvatskih branitelja, to ne bi bilo moguće, bez prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i tadašnjeg političkog vodstva, i to uistinu znam, živjela sam i svjedočila. To se ne smije nikada zaboraviti”, rekla je.

Zahvalila je na svemu HVIDR-i Sinj, Gradu Sinju i gradonačelniku Miru Bulju i svim hrvatskim braniteljima i onima koji su došli na ovu svečanost.

Miro Bulj gradonačelnik Sinja istaknuo je kako je na Gradskom vijeću jednoglasno donesena odluka da se postavi Šuškova bista, na inicijativu udruga branitelja te kako je on bio predlagatelj na sjednici.
“Gojko Šušak je ratni ministar, počasni građanin Sinja, jedan od najzaslužnijih ljudi za stvaranje samostalne RH. Gojko Šušak je proročki rekao na Alki 1994. da četnički topovi iz pravca Hrvaca neće više ugrožavati Alku i to je ispunjeno 1995. godine prije same Alke kroz opearciju Oluja koja je provedena maestralno. Prema tome, G. Šušak je prijatelj Grada Sinja, jedan od najzaslužnijih osoba, uz hrvatske branitelje” rekao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Podsjetimo, Gojko Šušak počasnim je građaninom Sinja proglašen 15. kolovoza 1995.