Grad Sinj sudionik međunarodne konferencije „Strateški pristup razvoju pametnih gradova“
20. listopada 2018.
logo_gradSinj_naslovna
Gradskom sportskom dvoranom „Ivica Glavan Ićo“ upravljati će Zajednica sportskih udruga Grada Sinja
22. listopada 2018.

Dana 22. listopada 2018. godine u 17:00 sati na adresi Trg Gojka Šuška 16 u Sinju, upriličiti će se svečano otvaranje prve gradske sportske dvorane „Ivica Glavan Ićo“ .

Novoizgrađena gradska sportska dvorana „Ivica Glavan Ićo“ smještena je na parceli od 12.224,00 m2 uz Trg Gojka Šuška u Sinju. Dvorana je izgrađena kao prizemnica razvedenog tlocrta maksimalnih tlocrtnih dimenzija 46,90 m x 57,30 m. Sastoji se od tri zasebno funkcionalne cjeline, sportska dvorana, caffe bar i dvonamjensko sklonište.

Prostor dvorane se kao cjelina sastoji od tribina sa 300 sjedećih mjesta, kompletno opremljenog sportskog borilišta, 6 prostorija svlačionica od kojih je jedna prilagođena osobama smanjene pokretljivosti, jedna je namijenjena za suce dok su 4 predviđene za igrače. U prostoru dvorane još se nalaze 3 prostora spremišta, 2 klupska prostora, ambulanta, kotlovnica, strojarnica i prostorije sanitarija. Ukupna površina prostora dvorane je 2.230,00 m2. U okolišu dvorane još su izgrađena dva vanjska sportska igrališta sa rasvjetom i opremom za košarku i rukomet, te prostor s ukupno 57 parkirnih mjesta i stajalištem za autobuse.

Želimo da ova sportska dvorana bude dom sportašima grada Sinja i mjesto sportskog razvoja mladih naraštaja.