stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 16.10.2020.
16. listopada 2020.
zajednica sportskih udruga logo
Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u sastavu objekta NK Glavice
16. listopada 2020.
sajam prsuta hotel alkar

Danas, 16. listopada 2020. godine u dvorani hotel Alkara svečano je otvoren dvodnevni 15. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda. Organizator manifestacije je Poduzetnički centar Sinj, uz suorganizaciju Grada Sinja i Županije splitsko-dalmatinske.

Ove godine svoje proizvode je izložilo 31 izlagač – proizvođač pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda s područja RH, predstavnika regionalne mesne industrije, udruga proizvođača, obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta te vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja. Uz pršute i ostale suhomesnate proizvode u ponudi su i ostale delicije poput maslinovog ulja, sireva, vina, pčelarski proizvoda, autohtonih suvenira i rukotvorina.

Osim izlagačkog dijela, u sklopu Sajma održati će se edukativne radionice i sastanci svih proizvođača pršuta s predstavnicima trgovačkih lanaca i turističkih gospodarstava.

Na svečanosti otvaranja bila je prisutna ministrica regionalnog razvoja i fondova EU gđa. Nataša Tramišak.

Gradonačelnica Kristina Križanac uputila je posebni pozdrav ministrici gđa. Nataši Tramišak, županu gosp. Blaženku Bobanu, ocjenjivačkom sudu, Hrvatskoj gospodarskoj komori na čelu s gosp. Jozom Tomašom i vrijednoj organizatorici Sajma Ani Barać. Također, poseban pozdrav uputila je uzornim uzgajivačima i proizvođačima pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda te svima skupa poželjela dobrodošlicu na 15. Nacionalnom sajmu pršuta koji se ovu godinu održava u posebnim okolnostima. Gradonačelnica je istaknula kako Grad Sinj podržava i ubuduće će podržavati sve aktivnosti koje doprinose razvoju domaćih proizvoda, koji su ujedno i Sinjska tradicija koju razvijamo u pravcu boljeg standarda svih sugrađana.