PUT PETROVCA
Uređuje se ulica Put Petrovca
6. srpnja 2022.
RADOVI MO
Nastavljaju se radovi na održavanju makadamskih kolnika i postavljanju rasvjetnih tijela
8. srpnja 2022.


U petak 08. srpnja na sinjskoj pijaci održat će se svečanost otvorenja kulturno- zabavne i sportske manifestacije „Dani alke i Velike Gospe 2022.“.


Prije samog početka svečanosti posjetitelji će uživati u preletu golubova listonoša u organizaciji SK uzgajivača golubova Sinj.


Otvorenje će započeti u 19:30 sati kada će predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić i gradonačelnik Grad Sinja Miro Bulj podići službenu zastavu manifestacije.


Nakon toga slijedi nastup Sinjskih mažoretkinja, Gradske glazbe Sinj, KUD-a Osinium te koncert grupe Adastra.


Ove će biti uvertira u bogato i raznoliko sinjsko kulturno i zabavno ljeto, gdje će Sinjani i njihovi gosti moći uživati u raznim događanjima koja se nalaze na programu. Organizatori su se pobrinuli da program obiluje raznovrsnošću pa će svatko pronaći nešto po vlastitom ukusu: od koncerata suvremene i klasične glazbe, izložbi, rock i etno festivala, kreativnih radionica, sportskih turnira do samih alkarskih svečanosti te crkvenih slavlja.


Ljetne pozornice pod vedrim nebom se nalaze u sklopu kulturnih znamenitosti grada, pa će jazz i etno koncerti održavati na tvrđavi Kamičak. Tradicionalni koncerti Klape Sinj, Gradske glazbe Sinj, Mješovitog zbora Grada Sinja održavat će se u dvorištu Alkarskih dvora. Na programu se nalazi predstava Opsada Sinja 1715. kao i međunarodni kazališni Alkafest. Koncerti mladih sinjskih glazbenika klasične glazbe održavat će se u Galeriji Sikirica, a u dvorištu Samostana Gospe Sinjske 13. festival Klape Gospi Sinjskoj.


Osim središnjih događanja-alkarskih svečanosti 5., 6., i 7. kolovoza i proslave blagdana Velike Gospe važno je ne propustiti ni najstariju dječju alku, onu u Vučkovića te mnoštvo izložbi i književnih predstavljanja. Među izložbama nalazi se svjetski poznata izložba „Portreti suvremenica i suvremenika“ autora Ivana Meštrovića i Stipe Sikirice.


Zahvaljujući tradicionalno bogatom i raznolikom programu manifestacije Dani Alke i Velike Gospe i ovo ljeto u Sinju će biti živo i puno šušura.

Program “Dani alke i Velike Gospe 2022.”