Završetak radova na uređenju malog igrališta sa umjetnom travom uz Gradski stadion
5. svibnja 2020.
Stožer cz grada Sinja
Potvrđeni novi slučajevi zaraze na području Sinja
5. svibnja 2020.
cz rh

Stožer CZ RH dana 04. svibnja 2020. godine donio je tri nove Odluke o II. fazi relaksacijskih mjera.
Među ostalim odlukama se regulira način korištenja dječjih i otvorenih sportskih igrališta, te način bavljenja rekreativnim sportom, sve uz poštivanje općih protuepidemijskih mjera i Preporuka HZJZ, a koje Preporuke su u fazi izrade i donošenja. U tom smislu s dječjeg igrališta u Gradskom parku danas je uklonjena zaštitna ograda postavljena još 20. ožujka, a koja je onemogućavala pristup dječjem igralištu.
Također s današnjim danom prestala je važiti Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima (trgovi, parkovi i sve ostale javne površine), uz napomenu kako su i dalje na snazi opće protuepidemijske mjere, prije svega mjere držanja socijalne distance, te zabrane održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu.

Isto tako Izmjenama i dopunama odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva te načinu održavanja pogreba, djelomično se ublažuju postojeće mjere te proširuje krug osoba koje mogu nazočiti prigodama sklapanja braka i održavanja pogreba.

Odluke možete pogledati ispod ove objave.