STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 6.4.2021.
6. travnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 7.4.2021.
7. travnja 2021.
06042021

Danas, 06. travnja 2021. godine, u zgradi Palacina, na tvrđavi Kamičak u Sinju, u nazočnosti Gradonačelnice Kristine Križanac, predstavnica dječjih vrtića s područja Grada Sinja, turističke zajednice Grada i predstavnika medija, prof. dr. sc. Tomislav Jukić, predstavio je slikovnicu “Priča o očima”.

U svom izlaganju dr. Jukić, koji je ujedno i autor ove slikovnice, ispričao je kratku priču od nastanka ideje za izradu slikovnice, pa do njene realizacije, rekavši kako ova poučna slikovnica ima intenciju da, na prikladan i zabavan način, djeci približi spoznaju o važnost očiju i zdravog vida i predstavlja značajan stručni doprinos Nacionalnom programu ranog otkrivanja slabovidnosti kod djece predškolskog uzrasta. Slikovnica je namijenjena roditeljima i odgajateljima djece do 4 godine starosti, ali i onima malo starijima.

Autor je zahvalio Gradonačelnici na pomoći u organizaciji predstavljanja slikovnice, istaknuvši kako je ponude za predstavljanje slikovnice imao i od drugih većih gradova, ali je odlučio da ona svjetlost dana ugleda baš u Sinju, u njegovom rodnom gradu. Uz stručni dio, slikovnica sadrži i vesele tekstove pok. Mladena Kušeca, dok ilustraracije potpisuje Zoran Perdić Lukačević.

Pozdravnom riječju okupljenima se obratila i Gradonačelnica Kristina Križanac, koja je zahvalila autoru, dr. Tomislavu Jukiću, što je ova slikovnica javnosti prvi put predstavljena baš danas u Sinju. Gradonačelnica je izjavila i da grad Sinj otkupiti cca 200 slikovnica i podijeliti ih vrtićima na svom području.

Predstavljanje Slikovnice je održano u skladu s važećim epidemiološkim mjerama za suzbijanje virusa COVID 19.