SINJ
6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
17. studenoga 2021.
palčići
Sinj svijetli za Palčiće
17. studenoga 2021.
17112021

U organizaciji Grada Sinja, a uz podršku braniteljskih i civilnih udruga s područja Grad Sinja, sinjskih osnovnih i srednjih škola, organizirana je večer sjećanja na žrtvu herojskog Grada pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Večer sjećanja započela je svetom misom koju je predvidio župnik fra Perica Maslać, nakon čega je uslijedio mimohod na čelu kojeg je bila zastava Grada Vukovara, gardijskih brigada te udruga proizišlih iz Domovinskog rata, od crkve Čudotvorne Gospe Sinjske preko Pijace do Vukovarske ulice, gdje su sudionici položili svijeće, a župnik predvodio molitvu za sve žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje.

Povorku su u Vukovarskoj ulici dočekali pripadnici Kluba navijača Sinjski Maligani s 30 upaljenih bengalki. Učenici OŠ Marka Marulića pustili su u zrak 50 lampiona za Vukovar i Škabrnju.

U znak pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje na terenu Športsko-rekreacijskog centra ‘Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić’ građani su zapalili više od 2000 svijeća u obliku Vukovarskog vodotornja s porukom ‘Sinj voli Vukovar’.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje nastavlja se sutra polaganjem vijenaca, a delegacije Grada Sinja sudjeluju u povorkama sjećanja u Vukovaru i Škabrnji.