logo_gradSinj_naslovna
OBRAĆANJE GRADONAČELNICE
24. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna
Na području Grada Sinja nema novooboljelih
25. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna

U svezi s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koja je stupila na snagu dana 23. ožujka 2020.g., Stožer civilne zaštite Grada Sinja upućuje građane da zahtjeve za propusnice podnose Stožeru isključivo iz razloga propisanih točkom II.e. navedene odluke kako bi se izbjegli zastoji u rješavanju zahtjeva koji nastaju zaprimanjem mnogobrojnih nenamjenskih zahtjeva.
Ponavljamo, Stožer CZ Grada Sinja propusnice će izdavati samo za potrebe vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, dok u svim ostalim razlozima propisanim Odlukom, Propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi (direktori, ravnatelji, vl. obrta, upravitelji zadruga i sl.), odnosno izabrani liječnik obiteljske medicine.
Propusnice nisu potrebne za neophodna kretanja u okviru administrativnog područja Grada Sinja koji uključuje 14 naselja (Bajagić, Brnaze, Čitluk, Glavice, Gljev, Jasensko, Karakašica, Lučane, Obrovac Sinjski, Radošić, Sinj, Suhač, Turjaci i Zelovo).
I ovim putem radi zajedničke sigurnosti naglasak se stavlja na elektroničku komunikaciju putem emaila: stozerczsinj@sinj.hr , a osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem iste mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku ( npr. mobilnom aparatu ).
Isto tako s ciljem pojašnjenja provedbe Odluke Nacionalni Stožer CZ RH donio je Uputu za lokalne stožere i pravne osobe, te istu možete pogledati ispod ove objave.