Hrvatski zavod za javno zdravstvo 19. travnja 2020. godine je objavio Upute za ugostiteljske objekte, prema kojim se dopušta obavljanje rada ugostiteljskim objektima iz skupina: restorani, barovi (kavana, pivnica, buffet, krčma i klet) i catering objekti uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja, uz uvjete detaljnije propisane Uputom.
Konkretno Uputa se za sada odnosi na decidirano navedene ugostiteljske objekte iz skupina “restorani”, “catering objekti, te “barovi” (kavana, pivnica, buffet, krčma i klet), isključivo za obavljanje djelatnosti usluga pripreme i dostave hrane. Rad ugostiteljskih objekata iz skupine “barovi” (noćni klub, noćni bar, disco club, caffe bar, konoba, beach bar, kušaonica) i dalje je u cijelosti obustavljen.
Uputu i Izvadak iz Pravilnika o razvrstavanju i min.uvjetima ugostiteljskih objekata, te Odluku Stožera CZ od 19.03.2020.g., možete pogledati ispod ove objave.