STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 17.12.2020.
17. prosinca 2020.
LOGO SINJ
Obavijest o podjeli božićnica nezaposlenim osobama
18. prosinca 2020.
LOGO SINJ

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u vremenu od 15. prosinca 2020. godine do 10. siječnja 2021. godine provoditi će se operativna akcija „Mir i dobro“.

O tome je danas predstavnik Policijske postaje izvijestio stručne službe Grada Sinja, kako bi zajedno pridonijeli povećanju sigurnosti građana i imovine na području Grada Sinja u predstojeće blagdansko vrijeme.

Cilj akcije je upozoriti građane na opasnost od zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, kao i nepravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, a koji su tijekom proteklih godina bili uzrokom ozljeđivanja građana.

Upozoravaju se građani na obvezu pravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, kao i na zakonom propisan način prodaje pirotehničkih sredstava, a sve sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja.

Posebno se upozoravaju roditelji kako je nužno da, i kod uporabe pirotehničkih kategorije F1 koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina, ne dozvole da djeca istu koriste bez nadzora roditelja ili odrasle osobe, odnosno istu ne upotrebljavaju na način na koji bi mogli ugroziti svoje zdravlje i zdravlje drugih osoba.

Obzirom na zakonske odredbe, policijski službenici Policijske postaje Sinj će kontinuirano obavljati nadzor prodajnih mjesta na području Grada, te ukoliko utvrde nepravilnosti, odnosno da se prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava obavlja suprotno zakonskim odredbama, pirotehnička sredstva će oduzeti, a odgovorne pravne ili fizičke osobe će biti prekršajno prijavljene.

Kako biste izbjegli opasnosti od nesreća i nadolazeće blagdane proveli radosno i u miru, iz Policijske postaje savjetuju da se oprezno koriste pirotehnička sredstva.