Koncert klavirskog tria ”Roter Igel”
25. srpnja 2023.
SINJ
Obavijest članovima biračkih odbora na području Grada Sinja
26. srpnja 2023.

U utorak, 25. srpnja 2023. godine u Muzeju Cetinske krajine (zgrada Palacina) s početkom u 11 sati održana je Završna konferencija Projekta „Zaželi dobro – faza III“ kodnog broja UP.02.1.1.16.0482.

Ukupna vrijednost projekta je 1.470.000,00 HRK/195.102,53 EUR. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 1.470.000,00 HRK/195.102,53 EUR, a ista su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Razdoblje provedbe projekta je osam mjeseci, od 07.12.2022.g. do 07.08.2023.g.

Korisnik ovog projekta je Grad Sinj,  a partneri su HZZ – Regionalni ured Split, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Sinj i Lokalna akcijska grupa „Cetinska krajina“.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne dok je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije  posredničko tijelo razine 2.

Konferenciju je vodila voditeljica projekta Silvia Bandalo koja je predstavila elemente projekta, ciljeve, projektne aktivnost, ostvarene rezultate i još jednom je naglasila da svi zajedno trebamo biti jako ponosni i zadovoljni što smo podijelili jedno posebno zajedničko iskustvo:

“Starijima i nemoćnima vratili osmijeh na lice i uljepšali im živote barem nakratko, a to je velika promjena. To je predivna strana projekta Zaželi i vjerujemo da će u budućnosti toga biti puno više jer je to projekt koji je uistinu vrijedan provedbe”, istaknula je voditeljica Projekta.

 Nazočnima se obratio i  gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj koji je ovom prilikom istaknuo pozitivne reakcije provedbe ovakvih projekata te je rekao da će se Grad Sinj i ubuduće svakako aplicirati na program Zaželi, zahvalio se ženama na dobro odrađenom poslu i naglasio potrebu za daljim pomaganjem starijima i osobama u potrebi.

Konferenciji je nazočila je savjetnica gradonačelnika i predsjednica LAG-a „Cetinska krajina“ Božena Romac koja je istaknula važnu ulogu žena koje su pomagale starijim i nemoćnim osobama. Naglasila je niz vještina koje su žene kroz svoj rad  morale usvojiti kako bi udovoljile zahtjevima krajnjih korisnika. Prenijela je fantastične povratne informacije s terena kao i oduševljenje korisnika ženama koje su pokazale iznimnu razinu brige, skrbi i empatije za osobe starije životne dobi. Rekla je kako vjeruje da će

njihov rad i u budućnosti biti prepoznat i da će iskustvom na ovom projektu zasigurno moći konkurirati u sustavima izvaninstitucionalne pomoći i skrbi o starijim osobama.

Nazočnima se emotivno obratila i zaposlenica Rajka Ljubičić koja je naglasila plemenitu prirodu ovog posla i ponosno istaknula da je u ovih šest mjeseci rada na projektu stekla još jednu obitelj.

Na kraju konferencije upriličen je i prigodni catering.

Kroz razdoblje od šest mjeseci u projektu je bilo zaposleno 30 teže zapošljivih žena pripadnica ciljane i ranjive skupine koje su se svakodnevno brinule o najmanje 180 krajnjih korisnika odnosno starijih i nemoćnih osoba tj. osoba u nepovoljnom položaju.

Promidžbom projekta kroz uvodnu i završnu konferenciju, promotivne materijale i objave na internetskoj stranici, pripadnice ciljanih skupina, korisnici i javnost bili su upoznati sa projektom kroz cijelo vrijeme provedbe istoga.

Projektom se potiče zapošljavanje žena pripadnica ciljnih i ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te se podiže svijest o brizi za starijima i nemoćnima što povećava njihovu razinu kvalitete života.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

* Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Sinja.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr