Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkom „INTER S.T.E.E.L“ d.o.o., Dicmo
16. veljače 2012.
Ukidanje operativnog dežurstva
17. veljače 2012.

U uredu gradonačelnika Sinja, prof. Ivice Glavana danas (16.02) je održana konferencija za novinare na kojoj je javnosti najavljena i predstavljena združena vježba zaštite i spašavanja „SINJ 2012“.
Vježba će se održati 1. 3. (četvrtak) s početkom  11,30 sati, a organizator je Stožer zaštite i spašavanja Grada Sinja uz potporu Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Split. O organizaciji vježbe i detaljima su govorili gradonačelnik Ivica Glavan, zapovjednik Civilne zaštite Sinja Zoran Vujanović, načelnik odjela za preventivu,planiranje i nadzor DUSZ- PUSZ Split Slavko Đapić, v.d. predstojnika Ureda Gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i voditelj press službe Vježbe Vitomir Perić.
Kao pretpostavka za održavanje vježbe zadana je simulacija potresa jačine IX stupnjeva po Mercaliju s epicentrom 15 km sjeveroistočno od Sinja na predjelu Ravnog Vrdova. Temeljem te pretpostavke doći će do rušenja starih kamenih zgrada u centru grada, prekida opskrbe vodom i električnom energijom, požara te stradavanja i zbrinjavanja osoba. Ujedno će vježba imati i humanitarni karakter jer će tijekom vježbe biti organizirano dobrovoljno prikupljanje krvi te mjerenje tlaka i šećera u krvi. U vježbi će sudjelovati Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj,  Crveni križ Sinj, Vodovod i čistoća Sinj, Policijska postaja, Sinj, Planinarsko društvo Svilaja Sinj, Izviđački odred Sinj, Grad Sinj-Ured grada, Stožer zaštite i spašavanja Grada Sinja, Hitna medicinska pomoć SDŽ-ispostava Sinj, HGSS Split-obavještajna točka Sinj i PUZS Split. Planirano je da će  vježbi operativno sudjelovati oko 100 osoba, a šire oko 200.
Građanstvo će moći promatrati vježbu na za to posebno pripremljenoj lokaciji , a nakon izvođenja svih zadaća sudionika biti će organizirana izložba sredstava i opreme zaštite i spašavanja, podjela promotivnih i informativnih materijala, filmovi i sl. Prije vježbe biti će organiziran i edukativni program za vrtiće i osnovne škole. Vježba će se održati na županijskoj razini, a po prvi puta nakon skoro 15 godina biti će i smotra postrojbi Civilne zaštite Grada Sinja.
Ujedno će na sam dan 01.03.  koji se obilježava kao Dan civilne zaštite u RH prije početka vježbe biti upriličena i svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite Grada Sinja, potom defile svih sudionika vježbe ulicama grada, te prigodna svečanost i smotra postrojbi na Trgu kralja Tomislava.