Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude i Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda
30. srpnja 2019.
10. Sinjski sajam sela
31. srpnja 2019.

U organizaciji udruge Klape Gospi Sinjskoj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u Sinju će se u četvrtak 1. kolovoza održati 11. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.

Ove godine na Festivalu će se izvesti nove autorske skladbe posvećene Djevici Mariji.

Po izboru umjetničkog voditelja Festivala Mojmira Čačije, nastupit će 14 najboljih hrvatskih klapa: Salona, Sorelo, Arka, Vidulice, Stine, Štorija, Kalelarga, Skradinke, Praska, Munita, Kaše, Amfora, Vinčace i Contra.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih glazbenika dodijelit će tri nagrade autorima za najbolje skladbe te jednoj klapi za najbolju izvedbu. Osim članova stručnoj ocjenjivačkog suda nagradu za najbolju izvedbu dodijelit će i publika.

U sklopu Festivala bit će i promocija notne edicije pod nazivom ‘Od zvijezda sjajnija’ . Riječ je o prvoj publikaciji te vrste u izdanju Udruge Klape Gospi Sinjskoj, koja sadrži 37 nagrađenih skladbi izvedenih na Festivalu marijansko-duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Zbirku je priredio fra Stipica Grgat.

Podsjetimo, festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. i 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok su albumi s Festivala 2011. i 2017. nominirani u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.
Festival i ove godine ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.
Festival će se održati u dvorištu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske u 20 sati i 30 minuta.