Grad uskoro zapošljava 35 osoba, potpisan Ugovor za “Zaželi dobro”
13. ožujka 2024.
Grad Sinj osigurao usksne poklon pakete za svoje sugrađane
15. ožujka 2024.

22.03. – 23.03. 2024. godine, u hotelu Alkar
Svečano otvaranje sajma 22. ožujka 2024. u 11:30 sati

Suorganizator ovogodišnje Manifestacije je grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija i Klaster „KOLO“. Pokrovitelji: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, TZ Sinj, TZ Split, TZ Splitsko-dalmatinske županije, sponzor Erste banka. Medijski pokrovitelj Slobodna Dalmacija.

Ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača planiramo za 22.03.2024. godine, na sam dan manifestacije ili ovisno o broju prijavljenih uzoraka i mogućnostima stručnog povjerenstva. Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.
Proizvođači će kao i do sada imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.
Predstavljat će se i ostali zainteresirani izlagači autohtonih tradicijskih proizvoda sa područja Dalmacije, Slavonije, Istre, Ličko-senjske županije, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske i dr. U okviru manifestacije će biti organiziran i kulturno umjetnički program, upriličena promocija kulturno umjetničkih društava sa područja Splitsko – dalmatinske županije, Šibensko – kninske, Vukovarsko-srijemske, Ličko – senjske županije, te Hercegovine.
Planiramo i nekoliko radionica sa aktualnim temama iz područja poljoprivrede i gospodarstva sa vodećim stručnjacima koji ih provode.

Na prethodnim sajmovima se očekivalo sudjelovanje proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja Republike Hrvatske, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva- proizvođači pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike Udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Dalmatinskog, Istarskog pršuta i Drniškog pršuta», goste iz Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja, što očekujemo i u narednom razdoblju.
Na ovogodišnju manifestaciju pozivamo sve dosadašnje sudionike i nove koji su zainteresirani za sudjelovanje i prezentaciju vlastitih proizvoda.

Organizatori:
PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o za razvoj poduzetništva
Grad Sinj
Splitsko-Dalmatinska županija

Program